2019 Crazywise Conference

Dr. Rogier Hoenders (46) is psychiater, onderzoeker en manager inhoudelijke zaken van het Centrum Integrale Psychiatrie (CIP) van Lentis. Tevens is hij waarnemend opleider psychiatrie van Lentis. Hij is inhoudelijk projectleider van het Lentis leefstijl project, waarbij patienten en medewerkers getraind worden in leefstijl vaardigheden (voeding, beweging, ontspanning, slaap en zingeving). Rogier zal in zijn lezing 'natuurlijk geestelijk gezond' toelichten hoe integrale psychiatrie in de praktijk wordt toegepast en hij zal resultaten van eigen onderzoek bespreken. Tevens zal hij aan de hand van cases ingaan op het onderscheid tussen ‘altered states of consciousness’ en psychopathologie.

 

Toen niets meer leek te werken en de experts het ook niet meer wisten besloot Yama Voorhorst het roer weer in eigen handen te nemen. Op eigen houtje vond ze, na 25 jaar behandeling van een ernstige bipolaire stoornis, haar weg uit het doolhof van de GGZ terug naar blakende gezondheid. Ze is nu los van behandelaren, volledig medicijnvrij en verlost van nagenoeg alle symptomen. Sterker nog, Yama vond zichzelf terug op een oud sjamanistisch pad, alwaar ze toegang kreeg tot universele spirituele wijsheid. Yama begeleidt persoonlijke en spirituele ontwikkelings-processen op het gebied van Awakening en Transformatie. Al haar helingen, energietransmissies en inwijdingen zijn volledig gebaseerd op de belichaming van het helen van zichzelf. Op 23 april a.s. verschijnt haar boek Van Stoornis naar Gave, een persoonlijk verhaal over de transformatie van bipolariteit

Joop de Jong, MD, PhD is Emeritus Professor Culturele psychiatrie en Global mental health aan het Amsterdam UMC,  gasthoogleraar Psychologie aan Rhodes Universiteit in Z Afrika, en hoogleraar Psychiatrie aan de Boston University School of Medicine. Hij was de oprichter van de Transcultural Psychosocial Organization (TPO), een NGO die in meer dan 20 landen in Afrika, Azië en Europa psychosociale hulp verleent in conflictgebieden en na rampen. Joop de Jong werkte part-time met immigranten en vluchtelingen in Nederland. In zijn werk integreert hij de disciplines van public health, psychotherapie, antropologie, psychiatrie en epidemiologie in community interventies in diverse culturen. Hij is (co-) auteur van 315 artikelen, hoofdstukken en boeken. Bij zijn voordracht zijn de slides in het Engels, maar hij zal in het Nederlands spreken. 

Gogo Ekhaya Esima is één van de mensen die door Phil Borges intensief is gevolgd tijdens de opnamen van zijn documentaire Crazywise. Na jaren ernstig depressief en psychotisch te zijn geweest, komt op een dag een Sangoma (Zuid-Afrikaanse healer) op haar pad. Dit blijkt het begin van een helende reis. Ekhaya verwerkt met behulp van de Sangoma een aantal zeer traumatische gebeurtenissen en ondergaat een psychische  metamorfose. Ze ontdekt wat ze in dit leven te doen heeft en begeleidt inmiddels zelf mensen in psychische crises.

Ekhaya neemt ons in haar lezing (Engelstalig) mee in haar levensverhaal en perspectief op haar genezing.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now